3 ägg
2 dl socker
Skal från en citron
2 dl socker
Skal från en citron
(elvispas riktigt vitt och luftigt, ca fem minuter)
75 g smält smör
1,5 dl mjölk eller gräddfil
75 g smält smör
1,5 dl mjölk eller gräddfil
(blandas och hälles i smeten)
3 dl/180 g vetemjöl
1/2 tsk vaniljpulver/2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl/180 g vetemjöl
1/2 tsk vaniljpulver/2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
(siktas i smeten, blanda alt försiktigt med handvisp)
Grädda 175 grader i 25 min
Grädda 175 grader i 25 min
Ger ca 16 cupcakes
---------------------------------
Och så jordgubbsdelen då, när den är med:
150 g mosade jorddubbar
Gröp ut lite av inkråmet ur varje cupcake. Smula sönder och blanda med jordbgubbsmoset. Fyll åter i varje cupcake.
Och så jordgubbsdelen då, när den är med:
150 g mosade jorddubbar
Gröp ut lite av inkråmet ur varje cupcake. Smula sönder och blanda med jordbgubbsmoset. Fyll åter i varje cupcake.
Kommentarer
Skicka en kommentar