Hallon-cheesecake

Botten:
Ett paket Digestivekex
150 gram smält smör

1. Smält smöret
2. Krossa kexen i matberedare
3. Blanda gott och tryck ut i springform med bakplåtspapper i botten

Fyllning:
3 dl vispad vispgrädde
400 gr Philadelphiaost
1 dl Creme Fraiche
1 dl florsocker
1,5 paket norsk gelé från Freia
3,5 dl vatten
100 gr frysta hallon

1. Koka upp 3,5 deciliter vatten. Blanda med gelépulvret (185 g). Låt svalna.
2. Vispa grädden till mjuka toppar
3. Blanda i osten, Creme Fraichen och florsockret och fortsätta vispa
4. Vispa ner den avkylda geléblandningen
5. Täck kexbotten med fyllningen. Strö över en tredjedel av bären. Lägg på mer fyllning och upprepa med bär. avsluta med ett lager fyllning. Ställ in i kylen

Gelélock:
0,5 paket norsk gelé från Freia (65 g)
2,5 dl vatten

1. Koka upp 2,5 dl vatten och blanda med det halva kvarvarande gelépaketet. Avkyla till fingervärme, om det blir för kallt klibbar det inte fast i fyllningen. Häll försiktigt över fyllningen så att det inte skapas krater i fyllningen och ställ in i kylen igen.



Kommentarer