Eftersom Maxime inte gillar mörk choklad så testade jag att baka mjölkchokladcupcakes till henne. Blev perfekta! Smakade pyttelite salt, vilket var gott.
Cupcakes:
200 g Marabou mjölkchoklad
2 dl strösocker
3 ekologiska ägg
50 g smör
1 dl turkisk yoghurt
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad eller på ca 150w i mikron.
- Vispa ägg och strösocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i gräddfilen och den smälta chokladen.
- Blanda det flytande med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, vaniljpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i 12 minuter.
Topping:
250 g smält Marabou mjölkchoklad
250 g Philadelphisost
Kommentarer
Skicka en kommentar