Dags för Luddes treårskalas! Jag bakade denna gång choklad minicupcakes med chokladruta i och regnbågstopping.
Cupcakes inspirerat av Leilias recept på choklad/kokos cupcakes, som jag modifierade något. Jag glömde att jag egentligen har ett favorit grundrecept för chockladcupcakes, jag kanske återgår till detta senare.
Smeten
2 st ägg1,2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad
100 g smör
3/4 dl turkisk yoghurt
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 1/2 msk kakao
3/4 dl turkisk yoghurt
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 1/2 msk kakao
100 g mjöklchokladkaka (24 rutor)
2. Smält chokladen och blanda i smöret så det också smälter
3. Blanda i yoghurten med chokladen och smöret
3. Rör in choklad-, smör- och yoghurtblandningen
4. Blanda de torra ingredienserna och rör in dem i smeten
5. Fyll 24 minicuocakesformar halvfulla, använd ca 2/3 av smeten
Hur
1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt fluffigt2. Smält chokladen och blanda i smöret så det också smälter
3. Blanda i yoghurten med chokladen och smöret
3. Rör in choklad-, smör- och yoghurtblandningen
4. Blanda de torra ingredienserna och rör in dem i smeten
5. Fyll 24 minicuocakesformar halvfulla, använd ca 2/3 av smeten
6. Lägg en chokladruta i varje form och fördela det som är kvar av smeten över chokladen
7. Grädda 8 min på 175 grader varmluft
7. Grädda 8 min på 175 grader varmluft
Topping
Enligt detta recept, som jag delade i tre och färgade in.
Kommentarer
Skicka en kommentar