Anna-Carins Orerokaka goes cupcakes

Detta är en omarbetning av min kollega Anna-Carins recept för att passa cupkakesformat i stället för långpanna. För att göra det hela mer cupcaksigt har jag också lagt till en topping. Gräddade 15 minuter, vilket blev lite länge då de kunde varit saftigare.

Här finns det förfinade receptet.





Kaksmet
75 g smör
0,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 g mjölkchoklad, knappar eller hackad

Två paket Oreo ( Ett paket plus två kex)


Gör så här:
1. Vispa smöret och sockret med en elvisp i fem minuter
2. Tillsätt ägg och rör med en slev ordentligt tills allt blandas
3. Rör samman mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en annan skål och häll sedan över mjölblandningen i smörblandningen lite i taget. Rör försiktigt, allt ska blandas men rör inte mer än nödvändigt
4. Rör i chokladknappar eller hackad choklad
5. Klicka i smeten i ca 12 mellanstora cupcakesformar, tryck ner den så den täcker botten
6. Lägg en Oreo i varje cupcakesform

Browniessmet
50 g smör
50 g mörk blockchoklad
1 ägg
1 dl strösocker
0,75 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver


Gör så här:
1. Smält smör och choklad i en kastrull eller mikrovågsugn på svag värme och låt det svalna lite
2. Blanda ner ägg, socker, vetemjöl och bakpulver. Rör så att smeten blir jämn
3. Häll sedan smeten över kaksmet och Oreos, tryck ner på sidorna så att smeten täcker allt


Grädda i ugnen 175 grader i cirka 12 minuter. Ytan ska bli som på vanliga brownies, dvs se hård ut och spricka lite. Låt svalna helt.


Topping 
75 g rumsvarmt smör
75 g cream cheese
1,5 dl florsocker
75 g vit choklad
4 stora Oreokex

1. Smält chokladen
2. Vispa smöret i fem minuter med elvispen
3. Ha i cream cheese och vispa ytterligare några minuter

4. Blanda i chokladen
5. Sikta i florsockret och Oreo-kexen
6. Ställ in i kylskåpet om den är för lös



Kommentarer