Mini morotcupcakes till Maximes babyshower

Cupcakes inspirerade av Leilas recept, bytte bara ut halva mängden strösocker mot farinsocker.

3 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
2 tsk malen ingefära
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter
100 g valnötter

Frosting:

75 g rumsvarmt smör
75 g cream cheese
1,5 dl florsocker
75 g vit choklad

1. Smält chokladen över vattenbad eller på låg värme i mikron
2. Vispa smöret krämigt och vitt med elvisp ca fem minuter
3. Ha i osten och fortsätt vispa
4. Häll i chokladen och vispa ytterligare någon minut.
5. Sikta ner florsocker och vaniljpulver och vispa toppingen jämn
6. Om den bli lös; ställ toppingen en stund i kylen innan spritsning

Blev en hel drös minicupckes, som jag gräddade i 11 minuter.  Blev då perfekta enligt de som smakade, med riktigt lätt och fluffig frosting.





Kommentarer